IMG_3773

Goda kostvanor

Vi fostrar till goda kostvanor

Förskolan har en mycket viktig roll när det gäller att tidigt lägga grunden för hälsosamma vanor. Maten i förskolan har en särskild betydelse för hälsan idag och längre fram samt är en viktig del i förskolans arbete. Maten som serveras i våra förskolor ska vara både god och näringsriktig. Vi har egna kokerskor på alla våra förskolor som tillagar mat från grunden så långt det är möjligt.

Vi serverar barnen ett brett utbud av fruk/grönsaker och varierar efter säsong. Våra förskolor erbjuder grönsaksfat eller grönsaksbuffé där barnen kan välja själva.

Ju mindre barnen är desto större är deras behov av att maten samtidigt innehåller mycket energi och näring. Små barn äter ganska små portioner så maten måste vara späckad av både kalorier, protein, vitaminer och mineraler. Det finns således inte mycket utrymme för ”tomma kalorier” . Godis, glass, kex etc. skall därför inte serveras i våra förskolor.

Eftersom utrymmet är begränsat vill vi lämna över till dig som förälder att bestämma när du vill ge dina barn denna lilla ”guldkant”.

Våra förskolor serverar förstås både frukost, lunch och mellanmål.